Jedna otázka, díky které se VŽDY posunete

Poslední měsíce jsem hodně času věnovala tvoření. Dokončila jsem ebook Objev svůj cíl, do kterého jsem ukryla 10 praktických cvičení, díky kterým si každý může vyjasnit kdo je a kam směřuje. Také jsem připravila malou ochutnávkou těchto metod a napsala miniebook Do nitra. Kromě toho jsem změnila systém tvorby webovek a vytvořila si úplně nové stránky. Tvořila jsem ve vzácných chvilkách, kdy mi na hrudi spalo moje čtyřměsíční miminko a někdy jsem toho měla vážně plný kecky.

Často jsem se ocitala v naprosto slepých uličkách. Nešlo to tak rychle, jak bych si představovala, hodně věcí se pokazilo, technická podpora na různých místech mě pozná už po hlase a jsem si téměř jistá, že minimálně v jedné kanceláři jsem vyhrála soutěž o neotravnějšího zákazníka, pokud nějakou takovou mají. Nevěděla jsem, jak mám pokračovat dál a někdy všechna další práce stála na jiných lidech, než jsem já. Byly chvíle, kdy to vypadalo, že nemůžu dělat absolutně NIC.

Znáte ten pocit bezmoci a v podstatě i zoufalství, když víte, že se chcete někam pohnout, ale prostě už nevíte jak?

 

Já ho znám moc dobře, byl se mnou za poslední čtvrt rok celkem často. Jak jsem se do něj v minulých měsících nořila, objevila jsem jednu zajímavou věc, která mi velmi pomohla. I když se to tak nezdá, vždycky je možné udělat další krok.

Ano, někdy to není mílový skok. Někdy to není ani žabí hop a občas se ty kroky dají měřit komáří mírou. Ale vždycky to jde. A když se nastřádá sto takových komářích krůčků, máte za sebou najednou kus práce hotový!

Otázka, díky které se VŽDY posunete tedy zní:

 

“JAKÝ DALŠÍ KRŮČEK NA MÉ CESTĚ MOHU NYNÍ REÁLNĚ UDĚLAT?”

 

Někdy byla odpověď například napsat email. Jindy jsem našla věc, kterou bylo třeba vylepšit v jiné části projektu. Informaci, co jsem mohla zjistit. Člověk, se kterým jsem se mohla poradit. Video, na které jsem se mohla podívat. Občas byl takový další krok třeba “jen” sdílení s jiným člověkem, kterému jsem se mohla vypovídat a najít u něj podporu.

Začala jsem dělat šnečí krůčky. Tady kousíček a tamhle maličko. Tím trikem je, že jsem se nikdy úplně nezastavila na místě. Nečekala jsem, ale hledala jsem další cestičky a skulinky k tomu, abych se posunula. Když jsem čekala na integraci platební brány (ano, můj ebook Objev svůj cíl už můžete mít v ruce odteď třeba za 60 vteřin!) a nemohla jsem to nijak ovlivnit, šla jsem si vybírat fotky do článků. 

 

Nebojte se šnečích krůčků, i šnek dokáže urazit pěkný kus cesty!

 

Tahle otázka se hodí nejen pro chvíle, kdy to vypadá, že už nic nemůžete udělat. Je funkční například v situacích, ve kterých máte před sebou tak velký úkol, že ani nevíte, kde začít. Díky této otázce – Jaký další krůček můžu na své cestě nyní reálně udělat? – začnete. A to je to nejdůležitější. Nemusíte znát každý metr své cesty dopředu, nemusíte přesně vědět, jak se ocitnete tam, kde chcete být. Jediné, na co se sami sebe musíte v každém okamžiku ptát je to, jaký je další krok, který můžete nyní udělat.

Budu k vám upřímná a řeknu vám, že může nastat chvíle, kdy OPRAVDU nebude možné udělat žádný reálný, fyzický krok. Moment, kdy jste vyčerpali všechny možnosti. V tu chvíli můžete vydechnout, s klidnou hlavou, čistým svědomím a s pocitem, že teď už to opravdu není na vás.

Abyste toto období překlenuli bez nepříjemných pocitů – dýchejte. A dýchejte vědomě. Prostě si sedněte, uvařte si třeba hrnek vonící kávy, pohodlně se posaďte do vašeho oblíbeného křesla a dýchejte. Můžete si zavřít oči, prožitek bude o to intenzivnější. Soustřeďte se na svůj dech, na to, jak vám vzduch vstupuje do plic, vyživuje kyslíkem celé vaše tělo a zase vás opouští. Představujte si, jak s sebou odnáší i všechny vaše starosti. Jak je s výdechem pouštíte a odevzdáváte pryč. A jak se díky tomu ve vaší duši i mysli tvoří nový prostor, který můžete zaplnit přesně tím, co chcete.

Položte si tedy dnes otázku:

Jaký další krok mohu dnes na cestě za mým snem reálně udělat?

A pak jděte, a udělejte to.

 

♥  Hana Kortanová

PS: Nemáte jasné sny, ke kterým směřujete? Nevíte, co v životě vlastně chcete? Možná, že i vy vlastně pátráte, co by vás udělalo skutečně šťastnými. V tom případě se mrkněte na třicetidenní program Objev svůj cíl, který jsem pro vás sestavila a udělejte ten nejdůležitější krok na cestě ke štěstí! Do konce září je s mimořádnou slevou 🙂

 

Chcete získat tři jednoduché techniky k dosažení hlubokého kontaktu se svým nitrem?

EBOOK KE STAŽENÍ ZDARMA ZDE

Jsem průvodkyně v osobním rozvoji, která propojuje minimalismus a spiritualitu. Vedu lidi do kontaktu s jejich spirituální částí, s jejich nitrem a podstatou. Ukazuji cesty, jak vědomě uchopit svůj život a s pomocí minimalismu si vytvořit prostor a čas na vše podstatné. Moji cestu k minimalismu a spiritualitě objevíte TADY Máte pět minut? Pojďte se ponořit do tady a teď v unikátní meditaci ZDARMA s názvem "Já jsem tady a teď. Láká vás ponořit se hlouběji do své duše? Podívejte se na meditační balíček "3 MEDITACE PRO VĚDOMÝ DEN"
Komentáře